Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

PASOK F.C.

PASOK F.C.

(Σχόλιο)


Αυτήν την στιγμή η "Δημοκρατική Συμπαράταξη" θυμίζει μια ποδοσφαιρική ομάδα στις αρχές του καλοκαιριού: να κάνουμε μεταγραφές. Να πάρουμε παιχτάκια να βγει η χρονιά. Πριν κλείσουν προπονητή, η διοίκηση (ΠαΣοΚ) παίρνει αβέρτα ό,τι κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά, για όλες τις θέσεις. Παίρνει κεντρώους, κεντροδεξιούς, κεντροαριστερούς εξτρέμ, κεντροαριστερούς που συγκλίνουν στο κέντρο, αμυντικούς και, εσχάτως, ο "πρόεδρας" (η πρόεδρος για την ακρίβεια) βρίσκεται μπροστά στη συμφωνία με βετεράνο γκολτζή επιθετικό, που έβαζε στα ντουζένια του δέκα-δώδεκα γκολ στη σαιζόν (τα πέντε με πέναλντυ), τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μπορεί να μην έχει την σπιρτάδα του παρελθόντος-αυτό οι οπαδοί το ξέρουν-όμως μπορεί να ξεσηκώσει με τις ενέργειές του στα ΜΜΕ τον κόσμο.

Στη συνέχεια θα βρούμε αρχηγό-προπονητή και αυτός θα καθορίσει αν θα παίξουμε επιθετικά ή αμυντικά. Αν θα χτυπήσουμε όλα τα ντέρμπυ ή μόνο αυτά με το ΣυΡιζΑ (εντός-εκτός). Αν ο Κυριάκος μας αφήσει το Κύπελλο, δεν πάρει αυτοδυναμία δηλαδή, θα του δώσουμε το ματσάκι στην έδρα μας. Βλέποντας και κάνοντας ή, όπως λένε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο "εμείς βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος κάνουμε ταμείο".
Ποδοσφαιρική ελληνική ομάδα....Βουτηγμένη στα χρέη, χωρίς τσικό, μόνο μεταγραφές. Καμιά δήλωση του Σουλτς, δηλαδή, και άλλων παραγόντων της πάλαι ποτέ κραταιάς σοσιαλδημοκρατίας, γιατί από ιδεολογικά μανιφέστα άστα βράστα. Ιδεολογία διανέμει η Καθημερινή πια. Όμως είναι φοβερό: πρώτα εκλογή αρχηγού και μετά συζήτηση για τον προσανατολισμό-υποτίθεται-του μορφώματος. Πόσο παραγοντιλίκι πια! Αλλά είπαμε: ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα. Άδεια γήπεδα, χάλια μπάλα, επιδότηση από τα τηλεοπτικά και το στοίχημα, "κάποτε παίζαμε Ευρώπη στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ".


Για το ΠαΣοΚ επίσης:
ΠαΣοΚ και μελαγχολία

Από τον Αντρέα στη Φώφη

4 σχόλια:

  1. Περιμένεις μπας και σου φτιάξουν καινούργιο γήπεδο να ανέβεις λιγάκι.

    ΚωστΑν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βενιζέλος πάγκο. Έχει τσακωθεί με τη διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολλές βεντέτες φταίνε που δεν πάει μπροστά η ομάδα... Το κακό βέβαια είναι ότι έκλεισε και η μεταγραφική περίοδος και δύσκολα πάνε αλλού.

    ΚωστΑν

    ΑπάντησηΔιαγραφή